Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Igor Matovič pénzügyminiszter tájékoztatása szerint keddig 500 000 ember jelentkezett az oltási prémiumra. A pénzügyi tárca közlése szerint ez azt jelenti, hogy a beoltott polgárok negyede bekapcsolódott az oltási prémiumért indított sorsolásba.

 

A regisztrált személyek 52%-a férfi, 48%-uk nő.

 

 hirdetes_810x300  

„A legtöbben a 40 és 49 év közötti korosztályból regisztráltak. A 65 év felettiek köréből eddig 85 ezren jelentkeztek, ami az beregisztráltak személyek 16,8%-át képezi. További érdekesség, hogy a vakcinalottó elindítása utáni napokban a 65 év felettiek regisztráltak a legnagyobb számban és ez a trend a mai napig megmaradt“

 

– tájékoztatott a tárca.

 

A pénzügyminisztérium hozzátette, hogy a Szlovák Tudományos Akadémia felmérése szerint az oltási prémium 146 ezer ember tudna meggyőzni arról, hogy beoltassák magukat.

 

A sorsolás augusztus 15-én kezdődik. Matovič szerint 12 hét alatt 110 ezer díjat fognak szétosztani. Az oltási prémium díjainak ára 21 millió euró.

 

A tárca augusztus 1-jén indította el a www.bytzdravyjevyhra.sk elnevezésű weboldalat, ahol az oltási prémiumra és a közvetítői bónuszra lehet jelentkezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.