Nyitókép: TASR

 

A kormány által csütörtökön jóváhagyott kulturális szemafor értelmében a színházi előadásokra, koncertekre és audiovizuális előadásokra a zöld járásokban is bizonyos feltételek fognak vonatkozni.

 

A zöld járásokban létszámkorlát nélkül tarthatnak rendezvényeket, amennyiben azokon csak teljes beoltottsággal rendelkező személyek vesznek részt. Abban az esetben, ha a rendezvényen beoltottak, teszttel rendelkezők és covidon átesettek is részt vesznek, akkor beltéren 2500 személy tartózkodhat, míg kültéren 5000. Amennyiben a rendezvényen mindenki részt vehet (oltott, oltatlan stb.), akkor beltéren legfeljebb 500 embert fogadhatnak, kültéren 1000-et.

 

 hirdetes_300x300  

Abban az esetben, ha a járványhelyzet rosszabbra fordul, a rendezvények megszervezését is szigorítani fogják. Amennyiben a narancssárga járásokban beoltottak, teszttel rendelkezők és covidon átesettek is részt vehetnek a rendezvényen, akkor a befogadóképességnek csak az 50%-át tölthetik fel úgy, hogy beltéren maximum 500 ember tartózkodhat, míg kültéren 1000. A piros besorolású járásokban megrendezésre kerülő rendezvényeken a beoltott, teszttel és covidon való átesésről szóló igazolással rendelkező személyekből beltéren legfeljebb 250 lehet, míg kültéren 500.

 

A kulturális szemaforban az iskolai előadások feltételeit úgy módosították, hogy ne kerüljön sor az iskolák keverésére. A kulturális minisztérium felhívta a figyelmet, hogy a táncos mulatságokra, bálokra, vásárokra és a közösségi eseményekre a tömegrendezvényekre vonatkozó általános szabályok fognak vonatkozni.

 

Az új kulturális szemafor hétfőn lép érvénybe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!