Nyitókép: DPB

 

Megállapodást írt alá a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) és a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építési Minisztériuma 30 új nagy kapacitású, korszerű egyirányú villamos megvásárlására. A nagyszabású projekt finanszírozása uniós forrásokból történik, melynek teljes összege mintegy 70 millió euró. Az összeg a költségek 95 százalékát teszi ki, a fennmaradó részt a Pozsonyi Közlekedési Vállalat saját forrásaiból finanszírozza.

 

„2023-ra a villamosok 75 százaléka akadálymentes és teljesen légkondicionált lesz, de ezzel még korántsem végeztünk. A közlekedési vállalatnál a kezdettől fogva az összes rendelkezésre álló erőforrás hatékony felhasználására koncentráltunk. Igyekszünk teljes mértékben kihasználni az uniós pénzügyi támogatásokat. Ezért számos beszerzést indítottunk új buszokra és trolibuszokra, amelyeknek köszönhetően még vonzóbbá szeretnénk tenni a tömegközlekedést „

 

– mondta Martin Rybanský, a vállalat igazgatósági elnöke.

 

 hirdetes_300x300  

Pozsony tavaly novemberben írta ki a 30 új villamos beszerzésére vonatkozó tendert. Bár az ajánlatok benyújtásának határideje idén január 18 -án lejárt, a pályázat nyertese még mindig ismeretlen.

 

Imhd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.