Taksony
  • HUF: 369.63
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Belföld

AKO-felmérés: Míg a Hlas 20% alá csökkent, az SaS, a Smer és az OĽaNO támogatottsága növekszik

Az Aliancia-Szövetséget jócskán 5% alá mérték.

Nyitókép: SME/Marko Erd

 

Amennyiben augusztusban tartanák a parlamenti választásokat, azt Peter Pellegrini Hlas pártja nyerné a szavazatok 19,5%-val. Annak ellenére, hogy továbbra is Pellegrini pártja vezet, a júliusi AKO-felmérés eredményéhez képest (20,8%) némileg csökkent a párt népszerűsége.

 

A második helyen az SaS végzett 14,7%-kal, míg a harmadik a Smer 11,3%-kal – derült ki az AKO legújabb felméréséből, amelyet augusztus 10. és 15. között végeztek 1000 válaszadó részvételével.

 

Az SaS és a Smer a júliusi felméréshez képest javított. Az SaS a júliusi 13,8%-ról tornázta fel magát, míg a Smer 10,9%-ról.

 

A negyedik helyet az OĽaNO szerezte meg 9,8%-kal, míg az ötödik helyen a Pogresívne Slovensko végzett 8,9%-kal. Az Igor Matovič vezette OĽaNO júliushoz képest (8,8%) szintén javított a Progresívne Slovenskoval együtt (8,4%).

 

A Sme rodina 6,6%-kal, míg a KDH 6,3%-kal jutna be a parlamentbe.

 

A parlament kapuja előtt maradna a Republika (4,5%), az ĽSNS (3,9%), az SNS (3,5%), az Aliancia–Szövetség (3,3%) és a Za ľudí (3%).

 

Ábra forrása: SME

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: AKO-felmérés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. aug. 19. 19:35

SaS es az Olano tamogatotsaga novekszik?Hat megneznem en hogy kik azok az emberek akik ezt a"felmerest"vegzik!? Meg ugye azokat a hibbantakat aki az SaS-ra es az Olano-ra adja meg most is a voksat!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket