Nyitókép: Linda Kisková Bohušová, Eset Science Award)

 

A koronavírus elleni harmadik oltás hamarosan jóváhagyásra kerül, még azelőtt, hogy késő lenne – jelentette ki Boris Klempa, a Szlovák Tudományos Akadémia Orvosbiológiai Központjának Virológiai Intézetében dolgozó virológus. Elmondása szerint a harmadik védőoltással automatikusan mindenkit be fognak oltani.

 

A virológus szerint az lenne a helyes lépés, ha a harmadik adag vakcinát az orvos döntése alapján először a gyenge immunrendszerű embereknek és a rizikós korcsoportoknak adnák be.

 

 hirdetes_810x300  

Klempa szerint a jelenlegi helyzetben a kompetens immunrendszerrel rendelkezők számára a harmadik adag oltás nem szükséges.

 

„Nem tudom elképzelni, hogy addig, amíg valaki olyan vakcinát fejleszt ki, amivel tízévente egyszer kell beoltatni magunkat, addig másvalaki olyan vakcinát fejleszt ki, amellyel háromévente be kell magunkat oltatni. Feltételezésem szerint mindenki olyan vakcinát szeretne előállítani, amelynek a hatékonysága a lehető leghosszabb ideig kitart. Az átoltottság szükségességéről a valós élet tapasztalatai döntenek majd“

 

– jegyezte meg.

 

Klempa úgy véli, hogy az embereknek a járványokhoz nem kell hozzászokniuk, ahhoz viszont igen, hogy a vírus jelen lesz az emberi népesség körében.

 

„Elképzelhető, hogy a vírus terjedést az emberi népesség körében nem lehet teljese megállítani, de nem lesz mindig olyan járvány jellege, mint most“

 

– magyarázta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.