Nyitókép: archív

 

A nem beoltott ingázóknak viszont 7 napnál nem régebbi negatív PCR-tesztre van szükségük, és havonta egyszer regisztrálniuk kell magukat az eHranica portálon.

 

A teljes beoltottakra vonatkozó elvárásokat nem teljesítő ingázóknak hazatérésük után nem kell házi karanténba vonulniuk, jelentette ki Martin Klus (SaS), a külügyminisztérium államtitkára.

 

„Nem lenne helyes, ha elvennénk tőlük az Unión belüli szabad mozgás jogát,“

 

 hirdetes_300x300  

írta Klus közösségi oldalán.

 

A Közegészségügyi Hivatal módosított rendelete, melyet augusztus 29-én tettek közzé és mától, azaz augusztus 30-tól érvényes, az ingázókkal kapcsolatos előírásokat is szabályozza. Meghosszabbítva az eredetileg szeptember 1-ig érvényes kivételt az ingázókra vonatkozóan. Azaz minden marad úgy, mint eddig szeptember 1. után is.

 

Klus ugyanakkor továbbra is mindenkinek az oltást ajánlja, mely a leghatékonyabb módja a koronavírus terjedésének megakadályozására, mellyel a súlyos betegség is megelőzhető.

 

Annál is inkább, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte újra emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma. Kiemelte, hogy az EU tagországok közül már csak a V4-ek és Románia zöld besorolású, a delta variáns terjedése miatt pedig romlik a helyzet Németországban és Ausztriában is.

 

A beoltottaknak köszönhetően azonban már nincs olyan kritikus helyzet a kórházakban és a súlyos betegekből sincs annyi, mint az első hullám idején.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!