Nyitókép: www.vt.sk

 

A tátralomnici felvonókabinokat működtető Tatry mountain resorts (TMR) társaság szeptember 13-tól, hétfőtől korlátozni fogja a kabinban tartózkodó személyek számát. Ez azt jelenti, hogy a kabin befogadóképességének csak az 50 százaléka tölthető fel, vagy csak az egy háztartásból származó személyek tartózkodhatnak benne. A felvonókban csak a teljes oltottságú személyek utazhatnak. A rendelkezés nem vonatkozik a gyerekekre 12 éves korig – tájékoztatott Dušan Slavkovský, magas-tátrai központ igazgatója. A szigorításnak az az oka, hogy a Poprádi járás a COVID-automata szerint piros besorolásba került.

 

„A feltételek teljesítését a jegyvásárlás során, illetve a felvonókabinokba való beszállás előtt fogják ellenőrizni. Ezenfelül kötelező a felső légúti szervek eltakarása a felvonóban történő utazás során, beltéren pedig FFP2-es típusú reszpirátort kell viselni“

 

– hangsúlyozta Slavkovský.

 hirdetes_300x300  

 

Az igazgató tájékoztatása szerint a vendéglátó-ipari egységekben továbbra is az OTP rezsim lesz érvényben. Két helyen, a Tarajkán (Hrebienok) és a Kő-pataki-tónál (Skalnaté pleso) két elválasztott terasz fog működni étel- és italkiadással, ülőhelyek nélkül.

 

A változások hétfőtől az Alacsony-Tátrában elhelyezkedő Jasnát is érintik, ahol a déli és az északi oldalon is működnek felvonók a Chopokra. Amíg a déli oldalon már múlt héttől a narancssárga rezsim érvényes, addig a liptói oldalon a COVID-automata értelmében szeptember 13-tól a narancssárga rezsim szerinti szigorítások lesznek érvényben. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az OTP rezsimet a felvonókon és a vendéglátó-ipari egységekben fogják ellenőrizni.

 

Ami az akvaparkokat illeti, amíg Besenyőfalun (Bešeňován) nem változnak a belépési feltételek (a Rózsahegyi járás továbbra is zöld besorolású), addig Tatralandiában hétfőtől a narancssárga rezsimhez igazodva változnak a feltételek. Szeptember 13-tól csak az OTP-s személyek léphetnek be az akvaparkba, a térség és a szaunák befogadóképessége pedig a felére csökken.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!