Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Belföld

A covidos betegeknek adott gyógyszereknek súlyosabb mellékhatásaik vannak, mint az oltásnak

A covid olyan, mint az orosz rulett, hiszen senki sem tudja, hogy mikor kapja el, és mit tesz az egészségével.

Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

A kortikoidoknak, antibiotikumoknak, vérnyomáscsökkentő gyógyszereknek, nyugtatóknak, mesterséges tápszereknek és további más gyógyszereknek, amelyeket a kórházakban kezelt koronavírusos pácienseknek adnak, sokkal súlyosabbak a mellékhatásaik, mint a koronavírus elleni vakcinának.

 

Az egészségügyi minisztérium közösségi oldalán közzétett videóban erről Jakub Hložník, az Antolská utcai kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegének főorvosa beszélt.

 

 „Amennyiben összehasonlítjuk ezeknek a gyógyszereknek a mellékhatásait a vakcinával, akkor egyértelmű, hogy a vakcinának óriási az előnye a gyógyszerekkel szemben“

 

– mondta Hložník.

 

Hozzátette: a kortikoidok például felboríthatják az anyagcserét, elnyomhatják az immunitást és cukorbetegséget okozhatnak. Az antibiotikumok és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek pedig negatívan hathatnak a keringési rendszerre.

 

A főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy az orvosok nem tudják, hogy a kórházba behozott covidos betegen a beadott gyógyszerek ténylegesen segítenek-e, és sikerül-e őt megmenteni a súlyos betegségből.

 

 

„Számunkra egyértelmű, hogy az oltás összehasonlíthatatlan előny a covidos betegek gyógyításával szemben“

 

– mondta Hložník a videóban.

 

A főorvos az orosz ruletthez hasonlított a COVID-19-et, hiszen senki sem tudja, hogy mikor kapja el a betegséget, és mit tesz az egészségével.

 

Az emberek a koronavírus-fertőzés után hosszantartó következményekkel küzdenek, például trombózissal és embóliával, de több tucat olyan páciens is van, aki szív- és tüdő-transzplantációra vár.

 

Hložník azt is hozzátette, hogy amíg a fertőzés következményei egy életen át végigkísérhetik az embert, addig az oltás mellékhatásai legfeljebb néhány hónapig lehetnek jelen.

 

A főorvos azt is kiemelte, ha a fertőzésen való átesés után megfelelő az immunitásunk, az sem jelent garanciát arra, hogy a betegséget túléljük.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2021. Sze. 15. 21:59

De ha másik orvosokat is meghallgatunk, akkor már nem annyira egyértelmű a fenti állítás: Doc. MUDr. Pavol Török, CSc.: "Nevidím dôvod, aby lvermektín nemohol ísť do klinickej praxe... https://www.youtube.com/watch?v=JLPV9vk8AMQ vagy MUDr. Etela Janeková: Ivermektín a delta variant... https://www.youtube.com/watch?v=MREoSKHmZ0I&t=641s Tehát az igazság odaát van...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket