Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

A kormányfő által elnökölt biztonsági tanács ma szakmai csoport létrehozása mellett döntött, válaszul a rendőrségen, ügyészségen és bíróságokon belül tapasztalható aggasztó helyzetre. Mint ismert, gyakorlatilag nyílt háború zajlik a rendőrség kötelékében a NAKA nyomozói és a belügyi felügyelet között.

 

„Arra kérek minden tisztességes ügyészt, rendőrt, bírót, hogy maradjanak aktívak a jogvédelem terén és ne hagyják magukat megfélemlíteni,”

 

fogalmazott a miniszterelnök, aki elmondta, hogy Roman Mikulec belügyminiszter továbbra is élvezi a bizalmát.

 

 hirdetes_300x300  

 

Eduard Heger kormányfő (OĽaNO), Igor Matovič pénzügyminiszter (OĽaNO),Milan Krajniak (Sme rodina) és Veronika Remišová (Za ľudí) közös sajtótájékoztatójukon egy állandó felügyeleti és törvényelőkészítő szerv létrehozását jelentette be.

 

Ebben rendőrök, ügyészek, bírák, államigazgatási szervek képviselői és egyéb tagok fognak ülni, feladatuk az igazságszolgáltatás rendszerében érzékelhető kiskapuk, visszaélések megtalálása és az arra adandó megnyugtató válasz lesz. Mindezt annak érdekében mint elmondták, hogy a maffia ne vehesse át újra a hatalmat az országban.

 

Igor Matovič afféle asztalra csapásnak értékelte a munkacsoport életre keltését.

 

„Hiba van a rendszerben, melyet gyorsan fel kellkutatnunk és megoldást kell találnunk,”

 

mondta. Jelezte, hogy szóba jöhet többek között a főügyészség és speciális ügyészség hatásköreinek különválasztása, a sok vitát kiváltó 363-as paragrafus alkalmazhatóságának megváltoztatása, illetve a vizsgálati fogság idejének csökkentése. Nem zárta ki azt sem, hogy a munkacsoport javaslatait gyorsított eljárásban tárgyalja majd a parlament.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!