Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke azt tervezi, hogy segítséget nyújt a vád alá helyezett NAKA nyomozók családtagjaik. A közösségi oldalán közzétett információk szerint, partnereivel együtt konkrét segítségformát készít elő a nyomozók családtagjainak, akik bevételi forrás nélkül maradtak. Ezen kívül jelezte azt is, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy helyreálljon a jogrend az országban.

 

„Nem kapnak fizetést és vizsgálati fogságba dugták őket. Ez a korrupt polip agresszív és vulgáris támadása a jogállamiság ellen. Ami történik, nem a biztonsági szolgálatokban dúló háború. Ez egy küzdelem. Küzdelem a jogállamiságért, azért, milyen országban is akarunk élni. Ma a legsúlyosabb korrupciós ügyekben nyomozó rendőrök vizsgálati fogságban vannak, mégpedig a főügyészség hozzájárulása és felügyelete mellett. Leállították a fizetéseiket is. A családtagjaik számára minden bizonytalanná vált,“

 

írta Remišová.

 

 hirdetes_300x300  

A Za ľudí elnöke szerint ha a maffia és a szervezett korrupciós polip fenyegetni és megfélemlíteni akarná a tisztességes embereket, rendőröket, nyomozókat, nem csinálná másként.

 

„Daniel Lipšic speciális ügyész nyíltan beszélt arról, hogy a nyomozók, a korrupciós ügyekben eljáró rendőröket saját kollégáik szúrják hátba. CSak azért, mert volt elég bátorságuk nyomozni azok után, akik évekig érinthetetlenek voltak,“ mondta Remišová.

 

A héten a belügyi felügyelet átmeneti vezetőjét, valamint négy NAKA nyomozót is vizsgálati fogságba küldte a pozsonyi III-as számú járásbíróság. A vád ellenük hatalommal való visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozása.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.