Nyitókép: Reprofotó (Markíza Televízió)

 

A parlamenten kívüli Hlas-SD párt kizárja a választások előtti együttműködést az ellenzéki Smerrel, egyúttal a választások előtti tárgyalást is elutasítja a választások utáni helyzetről – közölte Richard Raši, a Hlas-SD alelnöke a Markíza Televízió vasárnapi vitaműsorában. Kijelentésével Robert Fico szombati kijelentésére reagált, amelyben együttműködésre szólított fel.

 

„Tekintettel arra, hogy a választások nincsenek kilátásban, teljesen felesleges az együttműködésről beszélni. A félreértések elkerülése érdekében szeretném leszögezni, hogy a Hlas az esetleges választások idején nem tervez senkivel semmilyen koalíciót, ugyanis önálló pártként szeretne nekivágni a választásoknak“

 

– mondta Raši.

 

 hirdetes_300x300  

A politikus azt üzente a Smer elnökének, hogy inkább koncentráljon az ellenzéki szociáldemokrata politikára, majd hozzátette, hogy az ellenzéki pártoknak természetes módon kellene együttműködniük, ha a koalíció helytelen lépéseket tesz, nem pedig blokkok kialakításával kellene foglalkozniuk.

 

Arra a kérdésre, miszerint el tudja-e képzelni, hogy ismét Ficoval az élen kormányozzanak, azt felelte, a kormányzást csupán a fasisztákkal nem tudja elképzelni, a többit majd meglátják a választások után.

 

Remišová: Szlovákia megtisztítását nem végezhetjük el olyan emberekkel, akik részt vettek a korrupciós rendszer kialakításában

 

Veronika Rmišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí pártelnöke elutasítja Boris Kollár (Sme rodina) házelnök kijelentéseit a „Čurilla-féle maffiával“ kapcsolatban. Remišová kiállt azok mellett a nyomozók mellett, akik hosszú éveken keresztül a bűnügyi és korrupciós ügyeket vizsgálták.

 

„Nem értek egyet azzal, hogy ezeket a nyomozókat maffiózóknak nevezzék“

 

– hangsúlyozta.

 

Remišová úgy véli, Roman Mikulec belügyminiszternek már korábban le kellett volna váltania a belügyi felügyelőség vezetőségét.

 

„Második esélyt akart adni a rendőrségen és a belügyi felügyeletnél dolgozó személyeknek, de Szlovákia megtisztítását nem végezhetjük el olyan emberekkel, akik részt vettek a korrupciós rendszer kialakításában“

 

– mondta Remišová.

 

Raši a rendőrség és a biztonsági egységek berkein belül zajló helyzettel kapcsolatban megjegyezte, példa nélküli helyzetről van szó, amelyet csak referendummal és előrehozott választásokkal lehet megoldani.

 

„A maffia a jelenlegi kormány praktikáinak részét képezi, ne beszéljen itt maffiaellenes harcról“

 

– vágott vissza vitapartnerének Raši.

 

Remišová egyúttal kizárta, hogy a következő választásokon az OĽaNO színeiben indulna. Arra a kérdésre, hogy Mária Kolíková jó igazságügyi miniszter-e, nem akart válaszolni. Mint mondta, a munkája végeztével szeretné őt értékelni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!