Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő mai sajtótájékoztatóján Zuzana Čaputová államfő évértékelő beszédére reagált. Mint mondta, az elnök asszony beszédében pontos, valós leírást adott a valóságról.

 

„Az államfő pontosan kiemelte azokat a területeket, amelyekben a kormány csődöt mondott, és azokat is, amelyekben sikereket ért el“

 

– jelentette ki Heger, aki nagyra értékelte, hogy Čaputová beszédében kiemelte az élvonalban dolgozó emberek áldozatkészségét, a társadalom maffiától való megtisztítását, és az emberek életminőségének javítására irányuló reformokat.

 

 hirdetes_810x300  

„Örülök neki, hogy egyet értünk a bűnüldöző szervek tevékenységének függetlenségében. Szintén értékes volt az a meglátása, miszerint a járvány félelmet és dühöt váltott ki az emberekben, amit egyesek politikai célokra használnak fel“

 

– tette hozzá a kormányfő.

 

Heger arcátlanságnak tartja Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő polgári zavargásokkal történő fenyegetőzéseit. Hozzátette, a polgári zavargások és a káosz Fico érdeke, hiszen ő a „gonoszság és a bomlasztás vezére, aki nem szociális államot csinált Szlovákiából, hanem egy olyan országot, ahol egy kis csoport büntetlenül gazdagodott a ország szétlopásán“.

 

A kormányfő kitért arra, hogy Fico jelenlegi tettei arról tanúskodnak, hogy a béke, a rend és a megfontoltság ellen hecceli a polgárok, holott ezekre a dolgokra nélkülözhetetlen szükségünk van annak érdekében, hogy a pandémiától kezdve a válság következményéig megoldjuk azokat az égető problémákat, amellyel az egész világ küzd.

 

Heger azt is kiemelte, hogy az energiaárak drágulása az energiaárak 15 éves befagyasztásának köszönhető, ami az előző kormányok számlájára írható. A kormányfő ugyanakkor hozzátette, ha az energiaárak növekedése miatt a helyzet rosszabbra fordul, a kormány segítő kezet fog nyújtani a lakosság alacsony bevétellel rendelkező csoportjának.

 

A miniszterelnök beismerte, hogy Szlovákia nehéz időket él, ezért nyugalomra, megfontoltságra, áldozatkészségre, becsületességre és egységre van szüksége.

 

„Ezek a tulajdonságok a nehéz időkben mindig fenntartottak minket a vízen annak ellenére, hogy mindig voltak olyan emberek, akik a víz alá akartak húzni bennünket. Ficonak háromszor volt alkalma sikeres országgá tenni Szlovákiát, a lehetőségeit azonban elszalasztotta“

 

– hangsúlyozta Heger.

 

Hozzátette, a jelenlegi kormány nemcsak az igazságszolgáltatáson fog dolgozni, hanem Szlovákia fejlesztésén is.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.