Nyitókép: tasr

 

Hétfőn délelőtt döntött a Specializált Büntetőbíróság Adrián Szabó büntetéséről. A Belügyminisztérium Belső Ellenőrzési Hivatalának korábbi igazgatóját korrupció bűntette miatt tartóztatták le június 3-án.

 

Szabó vádalkut kötött az ügyésszel, melyet ma a bíróság is jóváhagyott, így három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték öt évig tartó próbaidővel. A losonci származású exrendőr beismerte bűnösségét. Büntetése részeként kötelezték 25 ezer euró pénzbírság befizetésére, valamint elkobozták két iPhone márkájú mobiltelefonját és egy Panasonic televízióját, melyeket „kenőpénz”-ként fogadott el.

 

A bíróság ezen felül megtiltotta, hogy a következő hét évben közfeladatot láthasson el a vádlott.

 

 hirdetes_810x300  

A NAKA még június 3-án fogta el Szabót, aki elektronikai cikkeket és minimálisan 20 ezer euró készpénzt fogadott el fizetségként Bernard Slobodníktól. Szabó 2016 és 2020 között információkkal látta el Slobodníkot azzal a céllal, hogy a pénzügyőrség korábbi igazgatója elkerülhesse a felelősségrevonást az ellenőrzési hivatal által folytatott vizsgálatok során.

 

Szabó ennek tudatában látta információkkal Slobodníkot, aki az évek során több elektronikai cikkel – telefonokkal, televízióval -, valamint készpénzzel fizetett szolgálataiért. Az információk a Technopol-ügyet és az újságírók megfigyelését érintették.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!