Nyitókép: TASR

 

A rendőrség aktívabb együttműködésről biztosította a kórházakat és a mobil mintavételi helyeket annak érdekében, hogy megvédje őket az oltástagadók szóbeli és fizikai támadásaitól – jelentette ki Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a központi válságstáb ülése után.

 

„Tény, hogy az egészségügyi személyzet olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akik fenyegetőznek, ezért olyan óvintézkedéseket kellett elfogadni, amelyek megakadályozzák ezeknek az incidenseknek a kialakulását“

 

– mondta Mikulec.

 hirdetes_300x300  

 

A válságstáb egyöntetű megegyezésre jutott néhány konkrét rendelkezésekkel kapcsolatban, amelyek egy részét azonnali hatállyal a gyakorlatban is elkezdenek alkalmazni, a további óvintézkedésekről pedig a központi válságstáb következő ülésén fognak tárgyalni.

 

A belügyminiszter szerint Štefan Hamran, az ideiglenes rendőrfőkapitány fogja meghatározni, hogy mennyi erőt és eszközt lehet bevetni az egészségügyi dolgozók magasabb fokú védelme érdekében. A rendőrség az egészségügyi tárcával együtt fogja figyelemmel kísérni a helyzetet.

 

„Nagyra értékeljük az egészségügyi dolgozóink munkáját, védelmezni fogjuk őket és minden lépést meg fogunk tenni annak érdekében, hogy nyugalomban végezhessék a munkájukat, és hozzájárulhassunk a közegészség és az egészségügyi dolgozóink védelméhez“

 

– konstatálta Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter, aki nagyra értékelte, hogy a belügyminisztérium támogatásáról biztosította az egészségügyi dolgozókat.

 

Vladimír Krčméry infektológus elmondása szerint korábbról már vannak tapasztalataik az oltásellenesekkel.

 

„Például Haitain ránk lőttek az oltásellenzők, ezért itthon már meg tudunk birkózni a helyzettel, de nem igazságos, hogy ezek a támadások gyakran az egészségügyi dolgozók családtagjai ellen irányultak“.

 

Mikulec szerint a rendőrségi védelem nemcsak az egészségügyi dolgozókra és a higiénikusokra irányul majd, hanem azok hozzátartozóira is.

 

A belügyminiszter azt is közölte, hogy törvényi úton szeretnék szigorítani az eljárást azokkal a személyekkel szemben, akik a közösségi oldalakon keresztül terjesztenek hoaxokat.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.