Nyitókép: RTVS

 

Abban a helyzetben vagyunk, amikor Szlovákiában az emberek többsége egyetlen állami autoritásnak sem hisz. Az egyetlen dolog, amit megtehetünk az államba vetett bizalom visszaállítása érdekében az az, hogy valóban segíteni fogunk az embereken – jelentette ki Milan Krajniak munka-, szociális- és családügyi miniszter az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában.

 

„Az emberek manapság senkinek sem hisznek. Tekintettel arra, hogy mi mindent kell végignézniük, meg tudom érteni őket. A bizalmat az is megbontja, hogy a politikusok valamit megígérnek, majd teljesen másképpen cselekednek. Mindemellett az embereknek az az érzésük, hogy akármilyen választás is lesz, semmi sem fog változni“

 

– konstatálta a miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

Peter Pellegrini, a Hlas-SD politikusa úgy véli, nagyon komoly a a helyzet az országban, hiszen emelkednek az energia- és élelmiszerárak, megérkezett a járvány harmadik hulláma, és miközben az emberek az életszínvonaluk csökkenésétől tartanak, a kormánykoalíció olyan témákat nyit meg, amelyek nem az emberek valós problémáival foglalkoznak.

 

„A koalíció hülyeségekkel foglalkozik, nem olyan dolgokkal, amelyek valóban nyugtalanítják az embereket. A politikusok már nem az emberek problémáiról beszélnek“

 

– konstatálta az egykori kormányfő. Pellegrini szerint a Hlas-SD konstruktív ellenzékként nem fog úgy viselkedni, mint az „ugató kutyák“ – jegyezte meg.

 

A jogállamba vetett bizalom visszaállítása érdekében létrehozott munkacsoport munkája kapcsán Krajniak megjegyezte, hogy egyetlen kormány alatt sem szabadna visszaélni az államhatalommal, az állam bűnüldöző szerveit pedig nem szabadna felhasználni politikai harcokra, és „bizonyos emberek“ fedezésére.

 

Pellegrini továbbá azt kritizálta, hogy a letartóztatott, majd szabadon engedett NAKA-nyomozók visszatérhettek a munkájukhoz, és nem függesztették fel őket addig, amíg a gyanú nem tisztázódik.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!