Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Szövetség: Anyagi támogatás és hatékony intézkedések nélkül a vendéglátóipar nem éli túl a harmadik hullámot

"Az idegenforgalom az a terület, amely a legjobban szenved a COVID miatt"

Nyitókép forrása: facebook.com/szövetség-aliancia

 

Anyagi támogatás és hatékony intézkedések nélkül a vendéglátóipar nem éli túl a harmadik hullámot – hangzott el a Szövetség-Aliancia mai sajtótájékoztatóján, amelyen az újonnan alakult magyar érdekeltségű párt a kormány költségvetési javaslatát bírálta. A sajtótájékoztatón jelen volt Forró Krisztián pártelnök, Mózes Szabolcs alelnök, valamint Tóth Tihamér és Kovács Zoltán idegenforgalmi szakértőként.

 

“Az idegenforgalom az a terület, amely a legjobban szenved a COVID miatt, épp ezért ezzel a szektorral külön kellene foglalkozni. Sajnos a kormány ezt a területet továbbra is elhanyagolja”

 

fogalmazott Forró Krisztián. Szerinte a szektor helyzetét a bizonytalanság jellemzi, mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek, mind a munkáltatók vonatkozásában. Arról beszélt, hogy az idegenforgalmi ágazatokból az alkalmazottak kezdenek elszivárogni kiszámíthatóbb anyagi és munkakörülmények reményében.

 

A Szövetség-Aliancia több javaslatot is megfogalmazott a költségvetés idegenforgalmat érintő része kapcsán:

 

  • áfacsökkentés 5 százalékra, nem csak a járvány hatásainak enyhítésére, de a szektor térségbeli versenyképessége érdekében is;
  • 100 eurós idegenforgalmi utalvány, amely a szlovákiai szállást nyújtó intézményekben lenne beváltható. Ezt azok kapnák meg, akik vállalták, hogy teljesen beoltatják magukat;

 

“Ezzel a két intézkedéssel nagyban tudjuk segíteni az egész ágazatot”

 

jelentette ki Forró.

 

Mózes Szabolcs alelnök azzal folytatta, hogy az idegenforgalom nem csak a legtöbbet szenvedett az elmúlt évben, de a legtöbbet fogja szenvedni a következő egy évben is, és nem kizárt, hogy a vállalkozók többsége le is húzhatja a rolót egy éven belül “ha nem lesznek reális intézkedések”.

 

Mózes úgy véli, az érvényes jogszabályok a fürdők számára is nehézséget okoznak, ugyanis nem azok kapacitásából indulnak ki, hanem abszolút értékben határozzák meg a fürdőbe látogatók számát. A beoltott polgároknak szerinte garanciát kellene kapniuk arról, hogy foglalásaik nem vesznek kárba a járványhelyzet alakulása miatt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. okt. 15. 10:16

🤔 Most őszintén úgy csináltok mintha az ország 30% az idegenforgalombol élne azal nem foglalkoztok hogy munkahelyt terencsenek! Vajon miért hmm hány étterem vendéglő fűződik hozzátok? Ti ökrök lassan már nemlesz miből vendéget ellatni mert nem termelunk semmit ja de mégis autókat

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket