Ágnes
  • HUF: 356.62
  • USD: 1.13
  • -2 °C
  • 3 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger: Az embereknek nem kell aggódniuk a kórházreform miatt

Heger szerint a készülő kórházreform országszerte egyenlő arányban fog javítani a kórházi ellátás minőségén

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az embereknek nem kell aggódniuk a kórházreform miatt, az aggályoknak csak a “nem reform” miatt lennének helyénvalók – hangsúlyozta Eduard Heger szlovák kormányfő közösségi oldalán. A miniszterelnök arra bíztatja az embereket, hogy az egészségügyre a minőség biztonság és szakmaiság szempontjából tekintsenek. Mint fogalmazott, a készülő reform épphogy rendszert és minőséget visz az egészségügyi ellátásba.

 

“Világos, hogy a sürgősségi ügyeleteknek, általános rendelőknek, szülészeteknek a legközelebb kell lenniük az emberekhez. Világos, hogy több kórházra van szükségünk a hosszú lefolyású betegségben szenvedőknek. És világos, hogy szükségünk van csúcsminőségű kórházi osztályokra, de ezek nyilvánvaló okokból nem lehetnek minden járásközpontban.”

 

hangsúlyozta Heger, aki szerint az emberek már ma is eljárnak a járáshatárukon túli kórházakba. Úgy véli, ezt azok is megteszik, akiknek rendelkezésükre áll kórház a saját régiójukban, ennek pedig az az oka, hogy a kórházak minősége is eltérő. Heger szerint a készülő kórházreform országszerte egyenlő arányban fog javítani a kórházi ellátás minőségén.

 

A kórházreform egyelőre megosztja a koalíció tagjait. Míg az SaS például kiáll a változtatások mellett és üdvözli azokat, addig Boris Kollárék jelenlegi formájában nem hajlandóak támogatni a kórházreformot a parlamentben még akkor sem, ha ez a koalícióból való kiválásukat eredményezni.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket