Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Sulík: Ha extrém hideg lesz a tél, február végére elfogyhat a gázkészlet

Ebben az esetben nyolc-kilenc napra leállítanák a gyártóüzemeket.

Nyitókép: TV Markíza

 

Amennyiben a közelgő tél extrém hideg lesz, akkor Szlovákiában február végére elfogyhat a gázkészlet. Ebben az esetben nyolc-kilenc napra leállítanák a gyártóüzemeket – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. vitaműsorában.

 

„Abban az esetben, ha a tél olyan lesz, mint amilyen átlagosan az elmúlt húsz évben volt, akkor tisztességes tartalékkal kellő mennyiségű gázunk lesz“

 

– mondta Sulík, hozzátéve, hogy amennyiben ez lesz az elmúlt húsz év leghidegebb tele, akkor február végén nyolc-kilenc napig nem lesz elegendő gáz. Ebben az esetben a kormány az általános gazdasági érdeket szem előtt tartva a legnagyobb földgázfogyasztók közül (Duslo, Slovnaft) kettőnek vagy háromnak kikapcsolná a gázszolgáltatást.

 

Sulík vitapartnere, Ladislav Kamenický (Smer-SD) egykori pénzügyminiszter szerint az energiaárak növekedése már most befolyással van más termékek, többek között az élelmiszer és az építőanyag árának növekedésére. Kamenický szerint a kormány nem számol a kompenzációval, mivel a költségvetésben nem különített el rá pénzt.

 

„Az embereket az fogja érdekelni, hogy mi mennyivel drágul. Annak ellenére, hogy ön fizetésemelésről beszél, jövőre sok emberre nagy problémák, sőt szegénység vár“

 

– jegyezte meg a volt miniszter.

 

Sulík azzal védekezett, hogy a háztartások számára az energiaárak nem fognak jelentős mértékben növekedni, sőt a gáz ára a 2020-as árak szintjére tér vissza.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket