Nyitókép: TASR/ Jaroslav Novák

 

Eduard Heger szlovák kormányfő volt a vendége a TA3 „V politike” című vitaműsorának. Heger a privigyei Lidl-ben történt esetről elmondta: egy kicsi, de annál hangosabb csoportról van szó, amely a társadalmi békétlenség elhintésével próbálkozik. Azok az emberek, akik megpróbálják elbagatelizálni a járványt, nagy eséllyel megfertőződnek és a kórházban kötnek ki.

 

A kormányfő szavai szerint a koalíciós partnerek közül a „Sme rodina” az, amely a legintenzívebben kommunikál a lakosság oltásellenes részével. Egyben felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy a védőoltás politikai eszközként való felhasználása a lakosság alacsony átoltottságát eredményezi. Kiemelte: járvány idején fontos, hogy a szakemberek véleménye és ne az ellenzéki vezetők hazugságai kerüljenek előtérbe.

 

A kormány kórházreformját érintve Eduard Heger Boris Kollárt bírálta. Szerinte ugyanis Kollár egy követ fúj az ellenzékkel és hazugságokat terjeszt. Szlovákiában az elmúlt 17 évben sem az egészségügy, sem az oktatásügy területén nem történt érdemi változás, és a kormány ennek a csaknem két évtizednek a lemaradását próbálja most orvosolni. Heger egyben tagadta, hogy kórházak bezárására törekednének, szerinte a cél a szolgáltatás minőségének a növelése.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!