Nyitókép: zive.sk

 

A nagyméretű mellékletek továbbítására szolgáló Ulož.to portálról napokig szabadon le lehetett tölteni a dubaji Expora utazó szlovák delegáció tagjainak szkennelt útleveleit.

 

A jelszó nélküli, így védetlen archívumban szabadon elérhetőek voltak a Gazdasági minisztérium alkalmazottainak szkennelt úti okmánya, beleértve Richard Sulíkét és több más prominens politikusét. A hírről először a Žive.sk portál számolt be.

 

A névlistából ráadásul az is kiderült, hogy az utazók között volt Richard Sulík (SaS) miniszter lánya, Alexandra is, aki nem tartozik a minisztérium kötelékébe.A fiatal lány ugyanakkor a SME értesülései szerint ügyvédbojtárként egy olyan ügyvédi irodában, a Ius Aegis-ben dolgozik, mely épp a napokban kötött több tízezer eurós keretszerződést a Gazdasági minisztérium alá tartozó egyik állami intézménnyel, az URSO-val.

 hirdetes_810x300  

 

Sulík egyelőre nem reagált a sajtómegkeresésekre azzal kapcsolatban,hogy milyen célból utazott saját lánya a világkiállításra, és hogy ki fizette az útját.

 

A delegáció tagjainak személyes adatai napokig szabadon elérhetőek voltak az interneten.

 

Hogy ki töltötte fel őket ilyen formában, egyelőre nem tudni. Juraj Droba, Pozsony megyefőnöke, akinek a személyes adatai szintén nyilvánosságra kerültek, a hírre úgy reagált, hogy oldják az ügyet.

 

„Vizsgáljuk, mi is történt pontosan, és milyen okból kerültek nyilvánosságra ezek az adatok. Amennyiben törvénytelenségre bukkanunk, az illetékes hatóságokhoz fordulunk,“

 

reagált a Gazdasági minisztérium a Živé.sk megkeresésére.

 

Miután a hír szélsebesen terjedni kezdett a közösségi médiában, törölték az archívumot a szerverről.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.