Nyitókép forrása: a Szövetség facebook-oldala

 

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke leadta a Besztercebányai Kerületi Bíróság megtartásáért összegyűjtött aláírásokat. A SZÖVETSÉG petícióját a Besztercebányai Kerületi Bíróság megtartásáért két nap alatt 96 gömöri, nógrádi és honti regionális vezető politikus írta alá.

 

A Besztercebányai kerülethez tartozó Losonci, Nagykürtösi, Rimaszombati és Nagyrőcei járás polgármesterei, a régió megyei képviselői egymással karöltve fejezték ki tiltakozásukat Mária Kolíková miniszter asszony és az igazságügyi tárca bírósági reformja keretében megvalósítandó, egyes bíróságok összevonására vonatkozó tervét szemléltető térkép utolsó, harmadik változata ellen.

 

A tiltakozás kezdeményezői 50 aláírást szerettek volna összegyűjteni a terv megakadályozása érdekében, amit két nap alatt sikerült megduplázniuk.

Az aláírók szeretnék megakadályozni, hogy a bíróságok összevonása ebben a formában valósuljon meg, hiszen, az veszélyeztetné a megye déli régióiban elő polgárok alkotmányos jogát a fellebbviteli bírósági eljárásokhoz való egyenlő és akadálymentes hozzáférés kapcsán.

 hirdetes_300x300  

 

Az aláírásokat a kezdeményezők megbízásából Forró Krisztián, a Szövetség elnöke adta le Pozsonyban, az igazságügyi tárca iktatójában.

 

„Nem engedhetjük meg, hogy Közép-Szlovákia déli régióiból az emberek az egész országot kénytelenek legyenek átutazni ahhoz, hogy eljussanak egy fellebbviteli tárgyalásra. Azt kívánjuk elérni, hogy a megyei bíróság a megye minden részétől nagyjából azonos távolságra legyen.“

 

– fogalmazta meg a tiltakozás okát és célját Forró Krisztián.

 

 

A kezdeményezők a parlamenti képviselőket, akik a parlament ma folytatódó ülésén foglalkoznak majd újra a minisztérium törvényjavaslatával, levélben tájékoztatták a petíció tartalmáról és céljáról.

 

Körkép.sk/Szövetség-sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.