Nyitókép: Facebook/Bratislavský kraj

 

Az új Pozsony megyei autóbusz-szolgáltatónak, az Arrivának mintegy száz buszsofőrre lenne szüksége – mondta Juraj Droba megyefőnök azután, hogy a regionális buszjáratok hétfői kiesése után tárgyalt az új szolgáltatóval. Droba szerint kedden a maihoz hasonló kiesésekkel kell számolni.

 

Az Arrivától azt kérte, hogy kilenc munkanapon belül „érezhető legyen a javulás“. Elsősorban azok a járatok élveznek prioritást, amelyek iskolába és munkába szállítják az embereket. Droba szerint javulásra elsősorban a Szenci és a Bazini járásban van szükség.

 

 hirdetes_810x300  

A pozsonyi megyefőnök elmondása szerint éppen olyan dühös, mint a megye többi lakosa, ugyanis a kiesés a járatok mintegy 30 százalékát érintette.

 

Droba szerint az új autóbusz-szolgáltató a szerződés aláírásával elkötelezte magát arra, hogy hétfőtől teljes egészében biztosítani fogja az elővárosi közlekedést a megyében. Az Arrivával folytatott tárgyalások során fény derült arra, hogy a szolgáltatónak autóbuszai vannak, viszont nincsenek sofőrjeik. Belőlük mintegy száz hiányzik.

 

„Megegyeztünk az Arrivával, hogy minden sofőr, akik munkaszerződést köt, 1 000 eurós munkaerő-felvételi bónuszt kap. Emellett minden sofőrnek, aki új kollégát/sofőrt hoz az Arrivához, 300+300 eurós bónuszt fizetnek ki“

 

– mondta Droba.

 

A megyefőnök azt tanácsolja az utasoknak, hogy az elkövetkezendő napokban kísérjék figyelemmel a frissített menetrendet.

 

Pozsony megyében hétfőtől a Slovak Lines helyébe lépő Arriva biztosítja az autóbusz-közlekedést.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!