Nyitókép: csaladinet.hu

 

A gyerekek a levél mellé rajzot is küldhetnek. A legszebb rajz a jövő évi karácsonyi bélyegen köszön majd vissza.

December 17-ig működik a karácsonyi posta Szlovákiában. Aki tehát levelet akar küldeni a Jézuskának, eddig kell postára adnia. Aki inkább képeslapot küldene, az a szlovák posta „Moja pohladnica“ nevű applikációján keresztül teheti meg.

A Jézuskának szánt küldeményeket a „Jéziska – Ježiško 999 99“ címre kell megcímezni.

Iveta Dorčáková, a szlovák posta szóvivője szerint fontos feltüntetni a feladó címét is, így a Jézuskától választ és egy kis ajándékot is kapunk. Igaz, csak szlovák és angol nyelven, illetve Braille-írással.

Aki rajzot is küldene a Jézuskának, azt külön papírlapon kell elküldenie. Szakmai zsűri fogja kiválasztani a legszebbet, mely visszaköszön majd a jövő évi karácsonyi bélyegen.

 hirdetes_810x300  

Idén az első levél 2021. július 21-én érkezett meg a Jézuskához, az első külföldi pedig Németországból, 2021. augusztus 20-án. Idén immár 23-adszor van lehetőség e levélküldő szolgáltatásra. A Jézuska idén már 1100 levelet kapott. Ebből 660 érkezett Szlovákiából, a külföldi országok közül pedig jellemzően Németországból, Kínából, Oroszországból, Taiwanról, Hongkongból, vagy Franciaországból.

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.