Nyitókép: Körkép.sk

 

Egyre zavaróbb magyar szempontból mindaz, amit a Most-Híd platform a Szövetségen belül képvisel. Kezdjük egy kis emlékeztetővel: amikor a vegyespárt legutóbb kormányon volt, megpróbálta megszüntetni a Csemadokot azzal, hogy egy ellen kulturális szervezetet hozott volna létre, ellehetetlenítve az eddigit.

 

Majd amikor Igor Matovič immár kormányon MKP-s kérésre megígérte a Csemadok Matica Slovenská szintű állami támogatását, Gyimesi György pedig kijárta, a Most-Híd egyik politikusa, a többszörösen bukott Rigó Konrád azonnal torpedózni kezdte a körvonalazódó eredményt.

 

SzövetsÉK

 hirdetes_810x300  

 

Időközben sok víz lefolyt a Dunán, a vegyespárt megszűnt létezni, politikusait, vegyespárti ideológiáját azonban sikerült átmenteni a Szövetségbe. Hogy aztán ott folytathassák a bomlasztást, ahol csak lehet. Kritizálva a Fidesz-KDNP kormányt, támadva a szlovák kormány magyarbarát lépéseit és magyar politikusát, újabban pedig már saját pártjuk, a Szövetség elnökét, Forró Krisztiánt is. Mindezt úgy, hogy a Most-Híd a Szövetség alakuló kongresszusán alig pár hete még azt szajkózta, hogy be kell fejezni a nyilvános üzengetést, szurkálódást, különben saját maguk fogják szétverni az egységet.

 

A bomlasztásban mégis e szavak gazdája, Rigó Konrád jár az élen, akit Gyimesi György nemes egyszerűséggel csak a kultúrmaffia fejének nevezett. Igen, arról a kultúrmaffiáról van szó, mely évekig osztotta és fosztogatta az adófizetők pénzét a nemzetiségi kultúrára szánt pénzcsomagon keresztül.

 

Folytatják a parazita politizálást

 

Ez a fajta parazita politizálás mindig is jól jellemezte a vegyespártot. Előző vezetőjük, Bugár Béla emiatt lett leváltva az MKP éléről, majd alapította meg a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespártot. Hogy két szlovák kormányban is folytassa a magyarokon való parazitálást. Megszavazva a magyar himnusz betiltását, elárulva a felvidéki magyarságot, átverve mindenkit, akit csak tudtak, és aki még hitt nekik.

 

Ha kellett, szembementek a Csemadokkal, ha kellett, ellenjelöltet indítottak az államfőválasztáson a Csemadok elnökével, Bárdos Gyulával szemben.

 

Bugár és tanítványai

 

E bomlasztó politikát Bugár Béla hintette el, majd az azóta már szlovák vizeken evező Ravasz Ábel, illetve Solymos László (Fidesz-ellenes tüntetéseken való részvétel), majd Rigó Konrád folytatta.

 

Rigóval el is értünk napjainkig, az immár közös pártban való politizálás időszakáig, ahol a Most-Híd platform egyfajta SzövetsÉK-ként folytatja a közös magyar érdekképviselet szisztematikus leépítését. Immár az MKP és az Összefogás kárára.

 

Legújabban épp Rigó Konrád nehezményezte közösségi oldalán, hogy Forró Krisztián elnöki szinten részt vesz a Fidesz kongresszusán.

 

A Fidesz helyett Márki-Zay mellett a helyük

 

Pedig az MKP korábbi elnöke csak oda ment, ahová a Fidesz stratégiai partnereként kutyakötelessége elmenni. És ahol az Orbán Viktor által csak köröm alatti szálkának titulált ideológia képviselőinek nincs helye. Pontosabban máshol van helyük. Fidesz fóbiásokként például a Párbeszéd, a Momentum, vagy az MSZP kongresszusán, esetleg egy Márki-Zay Péter által szervezett találkozón.

 

A Rigó Konrád félék megnyilvánulásai ékes bizonyítéka annak, miért lesz olyan nehéz, szinte lehetetlen elhitetni a felvidéki magyar választókkal, hogy a Szövetség tényleg komolyan gondolja.

 

Amíg platform szinten megy az üzengetés, szurkálódás, addig túl sok jóra ne számítsunk. Se mi, választók, se ők, önjelölt „politikai vezetők.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 39 olvasónak tetszik ez a cikk.