Nyitókép forrása: unsplash.com

 

Most már biztos, hogy hétfőn még nem lép életbe az OTP-rezsim a munkahelyeken, vagyis a munkáltató nem tilthatja meg az alkalmazottnak a munkahelyre való belépést, ha az nem rendelkezik oltási igazolással, átesettségi igazolással vagy negatív teszttel. Ugyanakkor joguk van megtudni, hogy az alkalmazott rendelkezik-e valamelyik okmánnyal – közölte az Egészségügyi Minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová.

 

Kifejtette, csak az elkövetkező napokban jelenik meg az Közegészségügyi Hivatal által megfogalmazott rendelet, amely alapján csak azok az alkalmazottaknak léphetnek be a munkahelyükre, akik oltási igazolással, átesettségi igazolással, vagy negatív teszttel, negatív önteszttel rendelkeznek, illetve hajlandók magukat teszteltetni helyben a munkáltatónál.

 

Csak a rendelet hatályba lépését követően kérhetők számon az alkalmazottakon az OTP-okmányok valamelyike, és amennyiben nem rendelkeznek egyikkel sem, akkor alkalmazott részéről történő távolmaradásként fogják kezelni az esetet, vagyis arra a napra sem fizetés, sem állami bérkompenzáció nem jár majd.

 

 hirdetes_300x300  

Az egészségügyi minisztérium és a munkaügyi tárca, valamint a gazdasági minisztérium arról tárgyalnak, hogyan kompenzálhatják azokat a munkáltatókat, akik lehetőséget adnak alkalmazottaiknak a helybeni  tesztelésre. A lehetőségek között anyagi kompenzáció vagy a tesztek ingyenes rendelkezésre bocsátása is szerepel.

 

SITA, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!