Nyitókép: RTVS live

 

Karej Krajčí (OĽaNO) korábbi egészségügyi miniszter szerint kérdéses, hogy elégségesek-e lesznek a járványügyi intézkedések ahhoz, hogy megelőzzük a katasztrófát a szlovák egészségügyiben.

 

Vitapartnere, Richard Takáč (Smer) szerint ennek ellenére sem szabad megkülönböztetni az embereket, és ugyanolyan jogok illetik meg a beoltottakat, mint a nem beoltottakat és a fertőzésen átesetteket.

 

Hogy a katasztrófa elkerüléséhez akkor mégis mit javasol, a smeres politikus nem akart válaszolni. Helyette a kormány járványügyi intézkedéseit kritizálta. Majd elárulta, hogy amennyiben a szakértők javasolnák a kemény lockdownt, úgy a Smer azt támogatná.

 hirdetes_810x300  

 

A műsorvezető rámutatott, hogy a Smer november 17-én a helyzet ellenére tömegtüntetést szervezett, ahol sokan szájmaszk nélkül voltak és gyülekeztek, növelve ezzel is a járvány további terjedését.

 

 

 

Krajčí szerint jelen helyzetben minél radikálisabb intézkedésekre van szükség, melyben támogatja a kormányfőt. Elmondta, hogy a szakértők ismét, a mostani hullám során is jóval keményebb intézkedéseket javasolnak, de hiába, mert a kormányban (főleg az SAS miatt) megpuhulnak.

 

„Nem lehet az embereket két felhőbe zárni, mert nem tartják be. Oltottak, oltatlanok vegyülnek”

 

– hangzott el.

 

Szlovákia november 18-i adatok szerint egy millió főre számolva legrosszabb járványhelyzettel rendelkezik az egész világon.

 

Szlovákia november 18-i adatok szerint egy millió főre számolva legrosszabb járványhelyzettel rendelkezik az egész világon. Kép forrása: RTVS

 

Szlovákia Litvánia összehasonlításában. Kép forrása: RTVS

 

Krajcí úgy látja, hogy ha nem sikerül stabilizálni az egészségügyet,  a gyártás is akadozni fog.

 

„A fertőzés ilyen radikális terjedése mellett, amikor az iskolák is nyitva vannak, a járvány terjedése gyorsabb, mint a 2. hullám idején volt. Így előbb-utóbb eljut a veszélyeztetettekhez, a 65 év feletti oltatlanokhoz, akik ha elkapják, könnyen meghalhatnak”

 

– hangzott el a műsorban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.