Nyitókép: Facebook-live

 

Drámai hangú és tartalmú nyilatkozatot tett a szlovák államfő a pozsonyi rózsavölgyi egyetemi kórház meglátogatása, és az ott tapasztalt járványhelyzet megtekintése után.

 

Zuzana Čaputová szerint vesztésre állunk a járvány terjedése szempontjából, hiszen 1 millió lakosra levetítve Szlovákia világelső az új fertőzöttek számát illetően.

 

„Nem tudom, hogy mi többet kell még látnunk és hallanunk ahhoz, hogy változtassunk a hozzáállásunkon. Mi többet kell látnunk annál, mint a tömött kórházakat, ahol az emberek légzőkészülékekre kapcsolva haldokolnak, és többségük már nem tér haza.

 

Mi többet kell látnunk annál, mint a kimerült egészségügyi dolgozókat? Mi többet kell látnunk annál, mint azok haldoklását, akik más betegségben halnak meg azért, mert a járványhelyzet miatt nem jutnak megfelelő orvosi kezeléshez?

 

Mi mást akarunk hallani még, mint azt, hogy hozzáállásunkkal a legrosszabbak vagyunk az egész világon?

 

Számomra ez teljesen riasztó. Amire most szükség van, hogy fejezzük be a kamuhírek terjesztését a Covidról, álljunk le a szánk járatásával és hallgassunk a szakemberekre. A szakértői konzílium javaslata világos: csökkentenünk kell az emberek mozgását, lockdownra van szükség.

 

Igen, népszerűtlen intézkedésről van szó, de már nincs más választásunk.

 

Sajnos, az intézkedés mindenkit egyformán érint. Függetlenül attól, hogy ki van beoltva, ki nincs beoltva, ki viselkedett felelősen vagy felelőtlenül.

 

Egyszerűen olyan rossz helyzetben vagyunk, hogy ez az intézkedés mindenkire kell, hogy vonatkozzon. És igen, ki kell mondanunk a B-t is. Hogy mindez inkorrekt azokkal az emberekkel szemben, akik felelősségteljesen viselkedtek, betartották az előírásokat és beoltották magukat.

 

Remélem, hogy ha a legrosszabbon túl leszünk, ez, és felelős hozzáállásuk díjazva lesz.

 

Hallgassunk a szakértőkre, mert azok a képek, amiket itt, a rózsavölgyi kórházban láttam, tragikusak, borzasztóak voltak.  És amikor a nővérekkel, orvosokkal beszéltem, akik emberfeletti küzdelmük ellenére is fenyegetésekkel, gyűlölettel szembesülnek, úgy érzem, hogy nem értem az országot, melyen élek.

 

Hogy lehetséges az, hogy most, amikor Covid álhírek miatt halnak meg emberek, még mindig gyűlölet van azokkal szemben, akik próbálják megmenteni az életünket. Ez teljességgel inkorrekt.

 

Határtalan köszönetem és tiszteletem jár minden egészségügyi dolgozónak, aki segíteni próbál.

 

Köszönöm, viszont látásra. “

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.