Nyitókép: YouTube/Braňo Závodský Naživo

 

Igor Matovič volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter élesen bírálta az OĽaNO jelöltjét, Vladimír Lengvarský egészségügyi minisztert. Az Expres rádió műsorában azt mondta, Lengvarský nem tud megbirkózni a jelenlegi helyzettel.

 

Matovič szerint Lengvarský elődje, Marek Krajčí a második hullám idején sokkal nehezebb helyzetben volt, mint a mostani miniszter, mégis jobban meg tudott vele birkózni.

 

 hirdetes_300x300  

A műsorvezető kérdésére, miszerint Krajčí jobb egészségügyi miniszter lenne-e a mostani helyzetben, Matovič azt felelte, hogy száz százalékig. Az OĽaNO elnöke szerint Krajčí abban a helyzetben volt miniszter, amikor nem voltak felkészülve a kemény második hullámra. Ezzel szemben Lengvarskýnak elég ideje lett volna felkészülni, mégsem csinált semmit.

 

Matovič szerint nem igazságos, hogy amíg Krajčít élesen bírálták a járványhelyzet kezeléséért, addig Lengvarskýt egyáltalán nem illetik kritikával. A pénzügyminiszter szerint ennek oka a politikai beállítottság, és mivel Krajčí konzervatív volt, ezért sokan emiatt illették kritikával.

 

„Elég ha megfelelő ideológiájú trikód van“

 

– konstatálta Matovič.

 

 

Annak ellenére, hogy a legerősebb koalíciós párt elnöke nem bízik Lengvarský járványkezelésében, az egészségügyi miniszter leváltását nem tervezik.

 

„Egy döntő csata során nem tanácsos tábornokot cserélni. Ki mint vet, úgy arat. Én csak abban reménykedem, hogy észhez tér“

 

– jegyezte meg Matovič.

 

Közvetve az SaS minisztereit, Richard Sulíkot és Branislav Gröhlinget is kritizálta. Matovič szerint a tárcáik csődöt mondtak a munkahelyi és az iskolai tesztelések megtervezésében.

 

 „Nem szeretnék ujjal mutogatni, úgyis mindenki kitalálja. Most az égő házat kell oltanunk“

 

– mondta az OĽaNO elnöke azzal kapcsolatban, hogy a tesztelés nem működik.

 

Matovič megerősítette, hogy a koalíció megegyezett az óvintézkedések szigorításában, azt azonban nem akarta elárulni, hogy tényleg kihirdetik-e a veszélyhelyeztet és a lockdownt. Mint mondta, az egyezség alapján ezt holnap Eduard Heger kormányfő fogja bejelenteni.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!