Ambrus
  • HUF: 365.99
  • USD: 1.13
  • -3 °C
  • 3 °C
Belföld

Šeliga: Az oltottakkal szemben igazságtalan a lockdown

"Az oltottak szintén a lockdown részesei, hogy megvédjék azoknak az életét, akik nem akarják magukat beoltatni".

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szlovákia rendkívül komoly helyzetben van, és odáig jutottunk, hogy ismét kemény lockdownra van szükségünk – jelentette ki Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke. Véleménye szerint az oltottakkal szemben igazságtalan a lockdown, viszont a túltelített kórházakon a mobilitás csökkentésével lehet segíteni. Šeliga arra is felhívta a figyelmet, hogy a vírus terjedését csak az átoltottsági szint emelésével lehet lelassítani.

 

 „Az az igazság, hogy azok, akik felelősségteljesek voltak és beoltatták magukat, szintén a lockdown részeseivé válnak, hogy megvédjék azoknak az életét, akik nem akarják magukat beoltatni. Bízom benne, hogy az emberek ezt megértik, és igen, igazságtalanságot érzek, de a térdre kényszerült Szlovákiát kell szem előtt tartanunk, ahol tele vannak a kórházak és a polgártársaink halnak meg“

 

– jelentette ki Šeliga.

 

A politikus úgy véli, a lockdown csupán eszköz, de nem megoldás a járványra. A megoldást az oltásban látja.

 

„A lockdownnal azt érjük el, hogy segítünk a kórházaknak, lelassítjuk a mobilitást, és a vírus kevésbé fog terjedni. Ha az oltottsági szintet nem fogjuk növelni, akkor ugyanabban a mókuskerékben maradunk, és egy-két hónap múlva megint lockdownt kell bevezetnünk“

 

– konstatálta.

 

Amennyiben sor kerül az óvintézkedések enyhítésére, az oltottakat fogják előnyben részesíteni, ők ugyanis nagyobb védettséggel rendelkeznek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dzsoni
2021. nov. 25. 00:29

Rosszindulatú megosztás és torzítás. Ma már látható, hogy oltott és oltatlan egyaránt megfertőződhet és terjesztheti a vírust.

    Hmmm
    2021. nov. 25. 00:38

    Mégsem mondhatják egyenesen a nép képébe, hogy az oltás szart sem ér..... Lehet hogy minimális védettséget szerzel vele, de ugyanúgy megbetegedhetsz, terjesztheted és fel is fordulhatsz.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket