Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Szövetség: Ingyenesen elérhető antitest vizsgálatokat javaslunk

Adjunk esélyt a billegőknek arra, hogy szembesülhessenek az immunrendszerük ellenanyagszintjével.

Nyitókép: Facebook

 

A teljes leállás, azaz a lockdown a korábbi hullámok idején még elfogadható eszköz volt a tűzoltásra, de Szlovákia már második éve lángokban áll, ezért a jelenlegi foghíjas leállás csupán egy vödör víznek tűnik, amellyel a kiterjedt erdőtüzet már lehetetlen egy csapásra eloltani.

 

Ha belátható időn belül nem változtatunk az oltottak és oltatlanok arányán, akkor a következő évek nem évszakokra, hanem járványhullámokra oszlanak.

 

A társadalom már túlságosan megosztott ahhoz, hogy bármilyen, az oltást népszerűsítő, nagyszabású motivációs kampány hatékony legyen. A szilárd meggyőződéssel bíró oltáselleneseket már semmilyen eszközzel nem fogjuk tudni meggyőzni. Ezért legalább a billegőknek adjunk esélyt arra, hogy szembesülhessenek az immunrendszerük ellenanyagszintjével. Magyarán, hogy mennyire védettek a COVID-19-el szemben.

 

Az állam biztosítsa az ingyenes tesztelést bármilyen regisztráció, orvosi ajánlás vagy indikáció nélkül. Elgondolásunk szerint a körzeti orvosnak automatikusan fel kellene ajánlania a be nem oltott páciensnek az antitestmérés lehetőségét minden egyes látogatás alkalmával. Javasoljuk továbbá, hogy ezek a vizsgálatok váljanak a megelőző orvosi vizsgálatok szerves részévé.

 

A kormánynak a lakosság átmenetileg megnövekedett oltás iránti érdeklődésére is azonnal reagálnia kellene a szükséges számú mobil oltóegység biztosításával, hogy az oltás a legtávolabbi, legkisebb településekre is eljuthasson.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket