Nyitókép:

 

Tárgyalni fogunk az egészségügyi dolgozók fizetésemeléséről – jelentette ki a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. politikai vitaműsorában Veronika Remišová, a Za ľudí pártelnöke. Azt, hogy mekkora emelésre számíthatnak az egészségügyi dolgozók, nem konkretizálta. Elmondása szerint a pártja nyitott arra, hogy a kötelező oltás bevezetéséről tárgyaljon. Peter Pellegrini, a Hlas elnöke elutasítja a kötelező oltást, viszont a vakcinát mindenkinek ajánlja.

 

„Támogatni fogjuk az egészségügyi nővérek, illetve az összes egészségügyi dolgozó fizetésemelését“

 

– jegyezte meg Remišová, aki konkrét összeget nem mondott, csupán annyit árult el, jelentős emelésről lesz szó.

 hirdetes_300x300  

 

A Za ľudí pártelnöke szerint félrevezető azt gondolni, hogy a jelenlegi járványhelyzetet a lockdown fogja megoldani. A lezárás csak a „szenvedés enyhítésén“ segít. A pandémiából az oltás jelenti a kiutat, elsősorba az idősek körében. Remišová arra kéri őket, hogy ne féljenek a vakcinától. Abban az esetben, ha felmerül a kötelező oltás kérdése, a Za ľudí nyitott lesz a tárgyalásokra.

 

A miniszterelnök-helyettes ismét kiemelte, hogy az oltottakat kiváltságokban kellene részesíteni, az oltatlanokat pedig motiválni kellene az oltásra. A járvány kellős közepén elutasította a jelenlegi és a volt egészségügyi miniszter értékelését úgy, ahogy arra sem volt hajlandó válaszolni, hogy egyesülne-e a párja az OĽaNO-val. Mint mondta, ezt a kérdést a választások előtt fogják oldani.

 

Pellegrini szerint a lockdown újévig ki fog tartani

 

Pellegrini meggyőződése, hogy tovább fogják szigorítani az óvintézkedéseket és bezárják az iskolákat.

 

„A jelenlegi lockdown nem fogja úgy kifejteni a hatását, ahogyan azt az epidemiológusok elképzelték. Úgy vélem, hogy a lockdown újévig ki fog tartani. Komplett, kemény lezárásra van szükség“

 

– jegyezte meg.

 

A Hlas elnöke sajnálja, hogy a kormány nem tud megbirkózni a helyzettel, és az egészségügy annak ellenére az összeomlás szélén áll, hogy a jelenlegi számok alacsonyabbak, mint a második hullám idején. Pellegrini amiatt is kritikával illett a kormányt, hogy lényegében semmit sem tett azért, hogy javítson az egészségügyi tárca helyzetén. Kiemelte: nemcsak oltani kell, hanem gyógyítani is.

 

Pellegrini nem támogatja a kötelező oltást, de a vakcinát mindenkinek ajánlja. Ő maga nincs beoltva, mivel átesett a fertőzésen, de amennyiben a helyzet rosszabbra fordul, elgondolkodik az oltáson.

 

Elmondása szerint a pártja támogatja, hogy az 55 év felettieket oltásra buzdítsák, sőt azt sem tartotta kizártnak, hogy a Hlas megszavazza az 500 eurós bónuszt a beoltott időseknek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.