Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Csehországban jön a kötelező oltás

A lakosság nagy része számára kötelező lesz a koronavírus elleni vakcina

Nyitókép forrása: Tüntetés a kormány járványügyi korlátozásai ellen a Bársonyos Forradalom 32. évfordulóján, Prágában, 2021. november 17-én. Fotó: SITA/AP Photo/Petr David Josek

 

Csehország a jövő héten közzéteszi a kötelező oltásról szóló rendeletet – jelentette ki Adam Vojtěch leköszönő cseh egészségügyi miniszter. Eszerint a cseh állam kötelezővé teszi az oltás felvételét a 60 év felettiek, a rendőrök, a fegyveres erők tagjai, a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók és a szociális otthonokban dolgozók számára.

 

A Novinky.cz közlése szerint a kötelező oltás lehetőségét a közegészség védelméről szóló törvény teszi lehetővé, a kötelező oltással kapcsolatos betegségek listája azonban egy egyszerű rendelettel bővíthető, vagy rövidíthető.

 

A népesség egyes csoportjai számára bevezetendő kötelező oltásról a cseh egészségügyi miniszter már hétfőn említést tett azzal, hogy a hatályba csak a következő év márciusában lép majd.

 

Pénteken Vojtěch az úgynevezett covidellenes munkacsoporttal tárgyalt, többek között arról, hogy pandémiatörvény jövő év február végével hatályát veszti.

 

Csehországban épp most zajlik a kormányváltás, Andrej Babišt Peter Fiala váltja a kormányfői székben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket