Nyitókép: SITA

 

Ha nagyon rosszra fordul a helyzet, a lockdownt fenn kell tartani és szigorítani kell, jelentette ki Miloš Svrček (Sme rodina). Az RTVS Szombati dialógus című műsorában elmondta, hogy kezdettől fogva szigorúbb lockdownra lett volna szükség, de az SaS vétózta azt.

 

A Sme rodina és a Hlas politikusai egyetértettek abban, hogy nem támogatják a kötelező oltást, az iskolákat pedig be kell zárni. Svrček szerint a hétfői, december 6-i koalíciós tanács ülésén dönthetnek a járványügyi intézkedések esetleges könnyítéséről.

 

Svrček szerint a jelenlegi lockdown nem elegendő, és alig csökkentette az emberek mozgását. Hozzátette, hogy a kórházakban tapasztalható helyzet miatt, ahol az utolsó helyek is lassan betelnek, külföldi segítségre lenne szükség.

 hirdetes_300x300  

A műsorban szintén részt vevő Richard Raši (Hlas-SD) szerint nincs más lehetőségünk, mint a lockdown meghosszabbítása. Egyetértett abban, hogy három hetes kemény lockdown bevezetésére lett volna szükség iskolabezárással.

 

Svrček szerint az osztályok keverése is gondot jelent a túl kevés tanár miatt.

 

„Sajnálom, hogy az oktatásügyi miniszter már az epidemiológusok szerepét is átvette, akik világosan kijelentették, hogy be kell csukni az iskolákat“

 

hangoztatta.

 

Elmondta azt is, hogy korrekt az lenne, ha az oltottak számára legalább részben könnyítenének a járványügyi intézkedéseken. Raši szerint azonban elképzelhetetlen, hogy bármelyik társadalmi csoport számára könnyítéseket vezessenek be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!