Nyitókép: sme.sk

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter csütörtökön újságírói kérdésre elismerte, hogy még nem végleges az a döntés, mely tiltaná a családi látogatásokat a karácsonyi ünnepek alatt. Elmondása szerint a következő kormányülésen még visszatérnek a témára, de ha szükség lenne rá, akkor korábban is tárgyalhatnak róla a kormánytagok.

 

A tényt, hogy a rokonlátogatás nem szerepel a kijárási tilalom alóli kivételek között a tárcavezető azzal magyarázta, hogy nem engedhetnek mindent egyszerre. Ráadásul úgy véli, hogy a sífelvonók használata a természetjárás elve alapján értendő, míg a rokonlátogatás közeli kontaktus zárt térben, amit a higiénikusokkal való egyezség szerint igyekeztek a minimumra korlátozni.

 

A tilalom feloldása mellett szólalt fel egyébként csütörtökön Richard Sulík, aki a Facebook-posztjában azt írta, hogy ilyen témáról nem szavaztak a szerdai kormányülésen. Ez az állítás azonban nem pontos, mivel gyakorlatilag szavaztak róla, mégpedig a kijárási tilalom elfogadásával, mely december 10. és január 9. között érvényes. Itt ugyanis nem szerepel a tilalom alóli kivételek között a külön háztartásban élő családtagok találkozása.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.