Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Szlovákiában újabb három esetben igazolták az omikron variáns jelenlétét. Közülük két személy két adag vakcinával volt beoltva, a harmadik pedig oltatlan. Az országban az omikron variánssal fertőzött személyek száma ezennel hétre emelkedett – tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal.

 

Az újonnan azonosított fertőzöttek közül az első azokkal a személyekkel él közös háztartásban, akiknél korábban, a külföldről való hazatértük után már igazolták az omikron variáns jelenlétét. Ján Mikas tiszti főorvos tájékoztatása szerint az illető az elejétől kezdve betartotta a karantént, a pozitív teszt után pedig az otthoni izolációt. A betegsége enyhe lefolyású.

 

 hirdetes_300x300  

A második személy nem rendelkezik utazási anamnézissel, nála a betegség klinikai tünetekkel jelentkezett. A harmadik személy oltatlan, utazási anamnézissel is rendelkezik, ugyanis nemrég tért haza Afrikából.

 

Tekintettel arra, hogy a második személynél utazási anamnézis ellenére azonosították az omikron variánst, a Közegészségügyi Hivatal feltételezi, hogy az omikron előfordulása a népesség körében sokkal magasabb, mint amit a szekvenált pozitív minták mutatnak.

 

A hivatal ezért azt tanácsolja az embereknek, hogy oltassák be magukat a Covid-19 betegség ellen és következetesen tartsák be a járványellenes óvintézkedéseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!