Nyitókép: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

 

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő bízik abban, hogy tisztességes vitával sikerül meggyőznie a koalíciós partnereit a kötelező oltás bevezetéséről.

 

„Az Európai Unió irányvonala is a kötelező oltás mentén halad. Mindenki tudja, hogy oltás nélkül nem tudjuk magunk mögött hagyni a pandémiát. Ha ezt nem tesszük meg, folyamatosan lockdownok bevezetésére leszünk ítélve“

 

– mutatott rá a miniszterelnök azzal, hogy a politikusok tudatosítják: a kötelező oltás az egyetlen járható út.

 hirdetes_300x300  

 

Heger állítása szerint, amikor először vetett fel a kötelező oltás témáját, akkor nagy port kavart, ám azóta előremozdulás történt a témában. Ugyan vannak olyan politikusok, akik nem tudják elképzelni a kötelező oltás bevezetésének támogatását, mégis megértik, hogy másképp nem lehet megállítani a járványt.

 

„Kitartó politikai munkával minden egyes nap előbbre fogom vinni ezt a témát. Bízom benne, hogy eredményes lesz. Fáradságos, igényes munka, az eredményt pedig gyorsabban is el tudnám képzelni“

 

– jegyezte meg a kormányfő.

 

Heger kezdetben a 60 év felettiek számára szeretné bevezetni a kötelező oltást, hiszen a járvány terjedésének szempontjából ők tartoznak a legveszélyeztetettebb korosztályban. A kötelező oltás a továbbiakban az omikron variánstól függene.

 

A koalícióban különbözőek a kötelező oltással kapcsolatos nézetek. Az OĽaNO tárgyalna róla, az SaS-ben eltérő nézeteket vallanak, a Sme rodina pedig ellene van. Veronika Remišová szerint a Za ľudí jövő évtől szeretné megvalósítani a 60 év felettiek kötelező oltását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.