Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter még nem sietne az új COVID-automata megalkotásával. Mint mondta, az eredeti anyagot apróbb módosításokkal egészítik ki.

 

A miniszter szerint a módosított COVID-automata az egyes járások esetében ún. dzsókerekkel számol. A dzsókert abban az esetben szerezhetik meg a járások, ha az 50 év feletti polgáraik kellő mértékben be lesznek oltva.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszter szerint az állam szempontjából kényelmesebb az óvintézkedések keretén belül menedzselni a járványhelyzetet, hiszen így az állam tömegesen zárhatja be és nyithatja meg azt, amire éppen szükség van. Lengvarský állítja, tudatában van annak, hogy milyen hatással van a járvány a gazdaságra. Elmondása szerint a koalíció látja a körülötte kialakult helyzetet és a költségvetés alakulását is.

 

„Próbáljuk az óvintézkedéseket úgy beállítani, hogy a járványhelyzet az ellenőrzésünk alatt legyen és a kórházak se legyenek túlterhelve. Szeretnénk visszatérni a klasszikus (fehér) orvostudományhoz is, mivel a covidos tüdőgyulladással rendelkező páciensek vagy meggyógyulnak, vagy végzetes lesz számukra a betegség“

 

– konstatálta a miniszter, akit aggaszt az orvosi beavatkozások elhalasztása.

 

Lengvarský arra is rámutatott, hogy a személyzethiány miatt a felelősségteljes, oltott pácienseknek várniuk kell a tervezett beavatkozásaikra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!