Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Pozsonyi kerületben 2022. január 1-jétől az összes utas számára ingyenes lesz az elővárosi közlekedés. Az ingyenes közlekedést abból a bírságból fogják finanszírozni, amelyet a Pozsonyi Kerületi Önkormányzat rótt ki az összeköttetések kiesése miatt az ARRIVA Mobility Solutions társaságra. Az új autóbusz-szolgáltató belépése óta (2021. november 15-e óta) a minimális, 95%-os szinten sem volt képes biztosítani az egyes járatok közlekedését. 

 

„Minden egyes napért, amikor a buszvállalat nem tudja biztosítani a szolgáltatását, a Pozsonyi Kerületi Önkormányzatnak egy napra 30 ezer eurós kötbér jár. Egy hónapos működés esetén ez 930 ezer eurót jelent. Nagyjából ugyanekkora lesz a januári bevételkiesés is az ingyenes szállítás miatt. Ezt ígértem a megye lakosainak, és tartom magam az ígéretemhez“

 

– jelentette ki Juraj Droba, pozsonyi megyefőnök.

 

 hirdetes_300x300  

2022 januárjában az Arriva autóbuszain mindenki ingyenesen utazhat. Az elővárosi buszokban ez idő alatt a menetjegyek érvényességét sem fogják ellenőrizni. Az ingyenes közlekedés csak az elővárosi közlekedésre vonatkozik.

 

Az Integrált Közlekedési Rendszer keretén belül a többi közlekedési szolgáltatónál menetjegyet kell vásárolni. Ez a városi tömegközlekedésre és a Szlovák Vasúttársaság vonataira is vonatkozik.

 

A rendszeres utasoknak, akik érvényes bérletjegyük van 2021. november 15-től 2022. január 31-ig legalább egy regionális zónával, a technikai módosítások után automatikusan ingyenes bérletjegyet fognak kigenerálni. A kedvezményes utazás nem vonatkozik azokra az utasokra, akik csak a 100+101 zónára rendelkeznek bérlettel. A 30 és 90 napos bérlettel rendelkezők szintén egy hónapig ingyen utazhatnak úgy, ahogy az egyéves bérlettel rendelkezők, sőt ők egyenesen kéthónapos bónuszt kapnak.

 

BSK/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!