Nyitókép forrása: Photo by Piero Nigro on Unsplash

 

Szlovákiában újabb 34 embert fertőzött meg a koronavírus új mutációja, az Omikron-variáns. 19 személynél behurcolt esetről van szó, tehát külföldön jártak a közelmúltban, nyolc esetben másik fertőzött személlyel való belföldi találkozás a fertőződés oka. Hét személynél még nincs információ arról, hogy külföldön vagy belföldön fertőződtek-e meg. Szlovákiában eddig összesen 54 Omikron-fertőzést erősítettek meg a laborok.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal közlése szerint minden fertőzött enyhe tüneteket produkál, vagy egyáltalán nem mutat tüneteket. Nyolc Omikronnal fertőzött teljesen be volt oltva, ketten csak részben.

 

A Közegészségügy azt javasolja, hogy mindenki időben oltassa be magát, illetve vegye fel a megerősítő (harmadik) oltást. Egyúttal arra kéri az embereket, hogy tekintet nélkül saját védettségi helyzetükre szigorúan tartsák be az előírásokat, mint amilyen az FFP2-es maszk megfelelő használata, a gyakori szellőztetés a lakásban, a kéz gyakori fertőtlenítése és más emberekkel szembeni fizikai távolságtartás.

 

 hirdetes_810x300  

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!