Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

„Amikor elfogadtam a belügyminiszter felkérését, hogy átmenetileg vegyem át a rendőrség irányítását, szabad kezet kértem magamnak, amit meg is kaptam. A legmagasabb szinteken a rendőrségnél ugyanis olyan emberek ültek, akik bűncselekményeket követtek el és most saját kollégáik vizsgálják őket. Azt mondtam, hogy ennek véget kell vetni”

 

– kezdte mondandóját a Komáromból származó, egyébként magyar származású Štefan Hamran országos rendőrfőkapitány.

 

Majd bejelentette saját, személyes jelöléseit, akiket a belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) is elfogadott.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovák rendőrség új vezetését a következő személyek fogják alkotni:

 

Az országos rendőrfőkapitány első helyettese Branko Kišš

Az országos rendőrfőkapitány helyettese Damián Imre

A NAKA új vezetője pedig Ľubomír Daňko.

 

Mindhárman, beleértve magát Hamrant is, a rendőr akadémián végeztek, tehát a Szlovákiában megszerezhető legmagasabb rendőri végzettséggel rendelkeznek és szakemberek a maguk területén, melyre eddig nem volt példa.

 

Hamran elmondta azt is, hogy fontos lesz számukra, hogy az emberek lássák, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, hogy nincsenek kivételezettek, és hogy a rendőrök, nyomozók teljesen szabad kezet kaptak a törvényi keretek között a munkájukhoz.

 

Az ellenzék egyes politikusainak dörgedelmes sajtótájékoztatóival kapcsolatban Hamran úgy nyilatkozott, hogy nem az a fontos hogy ki mit mond, hanem hogy mit cselekszik. Végeredményben ugyanis mindig a személyeken múlik, hogy az igazságszolgáltatás hogyan jár el. Ehhez pedig jó személyi döntésekre van szükség, morális, gerinces emberekkel, akik nem a maffiát és a jogsértéseket segítik, hanem azokat üldözik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.