NCZI: Eddig csaknem hétezer 5 és 11 év közötti gyereket oltottak be - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Belföld

NCZI: Eddig csaknem hétezer 5 és 11 év közötti gyereket oltottak be

A vakcina hozadéka ebben a korosztályban is felülmúlja a kockázatokat.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) adatai alapján eddig 6 936 öt és tizenegy év közötti gyereket oltottak be a koronavírus elleni vakcinával. A váróterembe pedig további 527 gyereket regisztráltak be – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője.

 

„Az 5 és 11 év közöttiek korosztályában a vakcina valódi hatékonysága 67,7 és 98,3 százalék közé tehető“

 

SJE Nyílt nap

– pontosított Sivá.

 

Az NCZI által igazgatott Nemzeti Egészségügyi Portál (NPZ) szerint a vakcina beadása után az oltás helyének fájdalma, megdagadása és bepirosodása, fáradtság, fejfájás, izomfájdalom és hidegrázás tartozik a leggyakoribb tünetek közé. A tünetek enyhén vagy közepesen súlyosak és csak rövid ideig tartanak.

 

„Fontos tudatosítani, hogy a vakcina hozadéka ebben a korosztályban is felülmúlja a kockázatokat, elsősorban azoknál a gyerekeknél, akiknél nagy a veszélye a Covid-19 betegség súlyos lefolyásának“

 

– tette hozzá Sivá.

 

Az NPZ felhívta a figyelmet arra, hogy az 5 és 11 év közötti gyerekek körében végzett tanulmányból kiderült, hogy a gyerekeknél használt kisebb dózisú vakcina után az immunválasz hasonló volt, mint a 16 és 25 év közötti fiatalok körében, akik teljes adag oltóanyagot kapnak.

 

Az 5 és 11 év közötti gyerekeket a Pfizer/BioNTech konzorcium speciális vakcinájával oltják, amely a standard oltóanyagnak a harmadát képezi.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket