Nyitókép: Agel SK

 

Az elkövetkezendő napokban az omikron okozta újabb hullámra való felkészülés jegyében hatalmas sátrakat fognak létesíteni a kórházak előtt. A sátrakat kizárólag a covidos betegek számára fogják fenntartani, hogy ezzel is tehermentesítsék a sürgősségi ügyeleteket – számolt be a TvNoviny.sk.

 

Már Szlovákiában is egyre jobban terjed az omikron variáns, és senki sem tudja teljes biztonsággal megmondani, hogy mit hoz magával. Az eddigi tapasztalatok alapján a lefolyása enyhébb, viszont a gyors terjedése miatt sok fertőzöttre, és a sürgősségi ügyeletek túlterheltségére számítanak.

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi tárca korábban bejelentette, hogy tábori kórházakat létesít, ezt a tervet azonban elvetették, és újjal álltak elő. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter ún. triázs sátrak felépítését javasolta a covidos betegek számára.

 

„Azok az emberek, akik rosszul érzik magukat vagy tüneteik vannak, öntesztet végeznek vagy teszteltetni szeretnék magukat, felkereshetik a sátrakat, ahol az egészségügyi személyzet felveszik a kórtörténetüket és az állapotuk alapján a sürgősségi ügyeletre irányítják őket“

 

– mondta a miniszter.

 

 

A sátrakban azt is kiderítik, hogy a páciensnek szüksége van monoklonális ellenanyagokra vagy vírusellenes gyógyszerekre. Személyzeti erősítést a medikusok körében keresnek, ennek érdekében a kormány jóváhagyta, hogy beleszámítódjon a gyakorlatukba a kórházban végzett segítségük.

 

A sátrakat először a legnagyobb egyetemi kórházak előtt fogják felállítani, majd szükség szerint az egyes régiókban is. Az első sátrakat már a héten kialakíthatják.

 

TvNoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.