Botond, Mózes
  • HUF: 385.63
  • USD: 1.04
  • 16 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger: A kötelező oltás a járvány elleni harc teljesen legitim eszköze

Megérkezett az elemzés arról, hogyan lehetne kötelezővé tenni a koronavírus elleni vakcinázást

Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

“A COVID-19 elleni oltás kötelezővé tétele az állam legitim eszköze a közegészségügy védelme tekintetében” – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) kormányfő a szerdai kormányülés előtt.

 

A kormányfő arra a jelentésre reagált, amelyet az egészségügyi tárca az igazságügyi minisztériummal közösen dolgozott ki a kötelező oltás bevezetésének jogi és gyakorlati lehetőségeiről.

 

Az elemzésből többek között az is kiderül, hogy a koronavírus elleni oltások “biztonságosak, csökkentik a betegség továbbadásának valószínűségét, csökkentik a kórházi ápolást igénylő súlyos lefolyás kockázatát, és a halál bekövetkeztének kockázatát”.

 

Heger elmondása szerint a kötelező oltást jelenleg jogilag négy módon lehet bevezetni: az egészségügyi minisztérium vonatkozó rendeletének módosításával, a közegészségügyi hivatal vonatkozó rendeletének módosításával; harmadik lehetőség a közegészségügyről szóló törvény módosítása, a negyedik pedig egy önálló törvény elfogadása lenne.

 

“Mivel az elemzés megállapította, hogy lehetséges bevezetni a kötelező oltás intézményét,(…) megállapítható, hogy ha megint jönne egy olyan variáns, amely nagy számban juttatná az embereket a kórházba, akkor fontolóra lehet venni a kötelező oltás tényleges bevezetésének lehetőségét”

 

mondta.

 

A kormányfő elárulta, egyelőre meg kell várni, hogyan csapódik le az Omikron-variáns terjedése a kórházakra. Egyelőre erről ugyanis még nincs elég adat.

 

Heger kijelentette, azt már tudni lehet, hogy az Omikron rendkívül gyorsan terjed, amit a rekord-pozitivitási mutatókban is tetten érhetünk.

 

“Elmondhatjuk, hogy a beoltatlanok esetében az Omikron-fertőzés 25 százalékkal kevesebb kórházi ellátást eredményez. Egy részről azt mondhatnánk, hogy ez jó hír, másrészről azonban ez a 25 százaléka nagyon kevés”

 

fogalmazott a kormányfő. Hangsúlyozta, az oltás védelmet jelent.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

f.
2022. jan. 26. 18:15

Ostoba oltásnácik... aki eddig nem oltatta be magát, ezután se fogja.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket