Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az egészségügyi minisztérium és a kórházak a covidos betegek számának fokozott megemelkedésére számítanak. A járvány negyedik hulláma idején az egészségügyi létesítmények ún. triázs (betegosztályozós) sátrakat is működtetni fognak. Ezek a sátrak a betegek osztályozására fognak szolgálni a sürgősségi betegfelvétel előtt.

 

A tűzoltó- és mentőegységen keresztül a belügyminisztérium az egészségügyi létesítmények szükségletei alapján összesen 24 sátrat biztosított, emellett a tűzoltó- és mentőegység biztosítja a 24 órás működésüket is.

 

 hirdetes_300x300  

A triázs sátor a kórházban működő sürgősségi betegfelvétel kihelyezett munkavégzési helyeként fog működni. A sátrakban az egészségügyi dolgozók nemcsak teszteket fognak végezni, hanem megvizsgálják a pácienst és meghatározzák a további kezelést is. A páciensnek az egészségügyi állapota alapján vagy elég lesz az otthoni kezelés, vagy be kell feküdnie a kórházba.

 

A 4×8 méteres sátrak fűtve lesznek. A triázs sátrak felhúzását eddig 20 kórház kérte. A sátrakban az antigénteszt elvégzése ingyenes lesz, viszont pozitív eredmény esetén a fertőzésen való átesés igazolásához nem lesz elegendő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!