Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A koronavírus-fertőzöttek és a kórházi ellátásra szoruló betegek száma folyamatosan nő, a kórházakban hamarosan ötezer páciens is fekhet – figyelmeztetett Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter a Rádio Expres műsorában. A miniszter állítása szerint az elkövetkezendő hetekben az országban egyidejűleg akár 500 ezer fertőzött is lehet, ami azt jelenti, hogy Szlovákia lakosságának tíz százaléka koronavírusos lesz. A többségüknek enyhe lefolyású lesz a betegsége, de egy részüknek kórházi ellátásra lesz szüksége.

 

Lengvarský arról is beszámolt, hogy a Novavax vállalat új vakcinája február 21-én érkezik az országba. A miniszter úgy véli, hogy az új vakcina megemelheti az oltás iránti érdeklődést, ugyanis nem egy klasszikus mRNS alapú oltóanyagról van szó, hanem proteinvakcináról. Az új oltóanyagból 340 ezer darab érkezik az országba.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatban azt mondta, továbbra is arra vár, hogy Igor Matovič pénzügyminiszter szabaddá tegye a szükséges pénzt. Mint mondta, az egészségügyi nővérek akár 100–200 eurós béremelésre is számíthatnak.

 

DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!