Nyitókép: SITA/AP

 

Az egészségügyi tárca február 14-én, hétfőn elindítja a 12 és 17 év közötti tinédzserek megerősítő adaggal történő oltását. Az ún. booster adagot kétféleképpen vehetik fel: a korona.gov.sk portálon egy kérvény kitöltése után, vagy az oltóközpontban regisztráció nélkül.

 

„Az egészségügyi minisztérium frissített iránymutatása lehetővé teszi a megerősítő, booster adag beadását a teljesen beoltott 12 és 17 év (plusz 364 nap) közötti fiataloknak“

 

– jelentette ki Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője. Hozzátette: az oltás a törvényes képviselő kérelme alapján történik, amit a helyszínen kell aláírni. A tinédzsereket a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják.

 hirdetes_300x300  

 

A szóvivő elmondása szerint az oltóközpontokon kívül némelyik gyermekorvos is fog oltani a rendelőjében. Konkrét időpontra a korona.gov.sk honlapon lehet regisztrálni.

 

A megerősítő oltást legkorábban az utolsó oltás után három hónappal lehet felvenni. A booster adag felvétele az utolsó vakcina beadása utáni negyedik és hatodik hónap között a legideálisabb.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!