Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter és kormányfőhelyettes elítéli az amerikai–szlovák védelmi megállapodást megszavazó parlamenti képviselők ellen irányuló támadásokat. Ezt a Markíza Televízió Testre szabva c. politikai vitaműsorában jelentette ki vasárnap. Ezzel szemben Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke egyetért azzal, hogy közzétegyék a nyilvános információkat.

 

Blanár rámutatott arra, pártbéli kollégája, Ľuboš Blaha olyan információkat tett közzé a közösségi oldalon, amelyek a parlament honlapján is fellelhetőek. Elmondása szerint Blaha csupán a védelmi megállapodásról szóló szavazás eredményét, és azt a várost tették közzé, ahol a szerződést megszavazó képviselők élnek.

 

 hirdetes_300x300  

Remišová ugyanakkor rámutatott arra, hogy a Za ľudí képviselőinek jelenleg nincsenek testőreik, holott sok képviselőnek támadásokkal és gyűlölködő üzenetekkel kell szembenéznie.

 

Blaha (Smer) közzétette az amerikai védelmi szerződést megszavazók személyes adatait. A Facebook letiltotta őt

 

Blanár megjegyezte, hogy a szerződést a lakosság többségének egyet nem értése ellenére nyomták át a parlamentben. Továbbá arra is rámutatott, hogy a parlamentben több vitát is megszakítottak, a főügyésznek pedig nem volt lehetősége felszólalni.

 

„Önöknek köszönhetően a Szlovák Köztársaság megválik a szuverenitásától. Önöknek köszönhetően megszabadul a légterétől, ahol az amerikaiak azt csinálhatnak majd, amit akarnak, és azt hozhatnak be, amit akarnak. Nekünk pedig lehetőségünk sem lesz arra, hogy mindezt ellenőrizzük, mert minket csak tájékoztatni fognak“

 

– mondta Blanár.

 

Remišová szerint az ügyészségről szóló törvényt úgy kellene megváltoztatni, hogy Maroš Žilinka főügyészi pályafutása befejeződjön.

 

Blanár a műsorban megerősítette, hogy a népszavazásukban az egyik kérdés a nyugdíjkorhatárra fog vonatkozni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.