Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A Közegészségügyi Hivatal február 16-tól, szerdától megszünteti a kötelező karantént azoknak a személyeknek, akik olyan szomszédos országból érkeznek Szlovákiába, ahol közvetlenül az érkezésük előtt belföldi vagy nemzetközi fegyveres konfliktus miatt veszélyének voltak kitéve. Ezeknek a személyeknek az eHranicán sem kell regisztrálniuk. A Közegészségügyi Hivatal ezzel a rendelkezéssel az aktuális ukrajnai helyzetre reagál.

 

A kötelező karantén és az eHranicán történő regisztráció szerdától azokra a személyekre sem vonatkozik, akik a fentebb említett okok miatt lépnek be az országba, és továbbutaznak egy olyan országba, amelynek vagy a polgárai, vagy tartózkodási engedélyük van. Viszont ezeknek a személyeknek a belépéstől számítva 72 órájuk van arra, hogy elhagyják Szlovákiát.

 

 hirdetes_300x300  

Azoknak a személyeknek, akik fegyveres konfliktus veszélye miatt lépnek be Szlovákia területére, jogosultságuk lesz arra, hogy arra az időre, amíg távoznak az országból, elhagyják az izoláció és a karantén helyét. Ez azt jelenti, hogy ha a hotelben megszálló személynek pozitív lesz a tesztje, akkor az ötnapos izoláció keretén belül is elhagyhatja Szlovákiát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!