Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: 13.49 Négy évvel ezelőtt, 2018. február 21-én gyilkolták meg a Galántai járásban található nagymácsédi családi házukban Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát, Martin Kušnírovát.

 

A gyilkosság soha nem látott elégedetlenségi hullámot váltott ki Szlovákiában, mely elsöpörte a maffiaállamot addig irányító Smer–SNS–Most-Híd féle koalíciót.

 

A gyilkosság elkövetői már ismertek és el is ítélték őket. A kiterveléssel, illetve felbujtással vádolt Marian Kočner és Alena Zsuzsová bírósági pere másodfodkon még tart. A gyilkosság és az ügy részleteiről cikkek százai jelentek meg a Körkép.sk felületén is.

 hirdetes_300x300  

 

A mai évforduló alkalmából 13.00 órától Pozsonyban, a SzNF terén emlékművet avattak a meggyilkolt fiatal pár emlékére. Az emlékmű egy hasadást, illetve nyitott sebet jelképez.

 

Az emlékmű leleplezésének pillanta. Kép forrása: Facebook live (reprofoto)

 

Martina Kušnírová édesanyja a megemlékezésen úgy fogalmazott, hogy „a helyzet rossz, és félek attól, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba.”Ján Kuciak édesapja pedig azt mondta, a négy évvel ezelőtti, a Tisztességes Szlovákiáért jelszó alatt összehívott akkori tüntetések apropójaként, hogy szeretné, ha Szlovákia tényleg tisztességes lenne, mert úgy látja, mintha ez a tisztesség eltűnőben lenne az életünkből.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!