Nyitókép: körkép.sk

 

A szlovák kormány szerdai (február 23.) ülésén jóváhagyta a már korábban beharangozott könnyítést, miszerint eltörlik az érvényben lévő OP, OP+ és OTP rezsimeket. Az előzőleg bejelentettekhez képest annyi a változás, hogy nem február 28-tól, hanem már korábban, február 26-tól érvénybe lép a feloldás.

 

A kormány döntése értelmében így az összes üzlet, szolgáltatás és rendezvény az ún. alap rezsimben működhet a kapacitáskorlátozás megtartásával. Az alacsony és közepes kockázatú rendezvényeken 500 fős részvételi keret vagy 50 %-os kapacitáskorlátozás lesz érvényben.

 

Szombattól az OTP, OP és OP+ rezsimek eltörlésén kívül megszűnik az iskolások számára a karanténkötelezettség abban az esetben, ha egy osztálytársuk koronavírusosnak bizonyul. A karantén helyett az utolsó érintkezéstől számított 10 napig lesz kötelező a reszpirátor vagy maszk viselése, izolációt csak a fertőzött személynek írnak elő.

 

 hirdetes_300x300  

A további korlátozások feloldása március 28. helyett már március 26-tól megvalósulhat, ekkor törlik majd el a kapacitásbeli megkötéseket a tömegrendezvényeken, ahogy a nyitvatartási idők korlátozását is.

 

Ekkortól a közeli kontaktuson alapuló karanténkötelezettséget is felváltja majd a 10-napos reszpirátorkviselés kötelezettsége.

 

Opatrenia Od 26. 2. by Miroslav Binčík

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus op OTP

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.